Latest News

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σπείρα «ρημάζει» αυτοκίνητα στο κέντρο του Πειραιά


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας, τα μέλη της...
οποίας έχουν διαρρήξει δεκάδες αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, αλλά και των περιχώρων της, όπως στα Καμίνια, το Κερατσίνι και αλλού.

Την Τετάρτη το βράδυ υπήρξαν πολλαπλές αναφορές για αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές και είχαν κλαπεί αντικείμενα και εξοπλισμός, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από την αστυνομική διεύθυνση για ευρεία επιχείρηση τόσο της ομάδας ΔΙΑΣ, συνεπικουρούμενη από περιπολικά, όσο και πεζοπόρων περιπολιών.

Οι άνδρες της αστυνομίας «σάρωσαν» κυριολεκτικά κάθε στενό στο κέντρο της πόλης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Σταματούσαν κάθε ύποπτο πεζό, ή αυτοκίνητο και έκαναν τόσο σωματικό, όσο και έλεγχο στις τσάντες και στα αυτοκίνητα ή τις μηχανές, ενώ δεν έλειψαν και οι προσαγωγές στο τμήμα, είτε για εξακρίβωση στοιχείων, είτε γιατί εντοπίστηκαν άτομα με δικαστικές ή άλλες εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομικής διεύθυνσης Πειραιά, ο οποίος θέλησε, για ευνόητος λόγους, να διατηρήσει την ανωνυμία του, η συγκεκριμένη σπείρα που δρα στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί τόσο από αλλοδαπούς, όσο και από Έλληνες, ενώ τα τελευταία 24ωρα έχει εντείνει τη δράση της.

Όπως ενημερωθήκαμε από την ίδια πηγή, η υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αναγκάζοντας την αστυνομική διεύθυνση να θέσει σε προτεραιότητα την αντιμετώπιση της «εγκληματική αυτής οργάνωσης», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Μόνο την Τετάρτη το βράδυ, υπήρξαν αναφορές για δεκάδες αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές, ενώ υπήρξαν και περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων, τα οποία, στην παρούσα φάση, δεν συνδέονται άμεσα με τη συγκεκριμένη σπείρα, αλλά δεν αποκλείεται να αποδειχθεί η σχέση τους.

Οι δράστες δρουν μαζικά, χτυπούν οργανωμένα και σε πολλά σημεία της πόλης και ακολούθως εξαφανίζονται, γεγονός που έχει δημιουργήσει την υπόνοια ότι έχουν διάφορα κρησφύγετα, στα οποία μπορούν να καταφύγουν ανά πάσα στιγμή.

Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ώστε είτε να εντοπιστούν οι δράστες, είτε να περιοριστούν οι ενέργειές τους.