Latest News

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Noor1: H υπόθεση «Callisto» και η... συγγένεια με το ναρκοπλοίο


Και δεύτερο πλοίο, φορτωμένο με ναρκωτικά, συνδέεται με την ιδιοκτήτρια εταιρία του Noor-1 με τους δύο τόνους ηρωίνης...


Ενώ η δίκη για το Noor-1 βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ακόμα μία υπόθεση που φέρεται να σχετίζεται με το Noor1 έχουν στρέψει την προσοχή τους οι ερευνητές της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης. Πρόκειται για το πλοίο «Callisto» που επίσης «εμπλέκεται» με ναρκωτικά, αλλά και όπλα.
Οπως αναφέρει ο αστυνομικός ρεπόρτερ του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι ερευνητές στην υπόθεση του ναρκοπλοίου, εξετάζουν το τι ακριβώς συνέβη στο δικαστήριο της Αιγύπτου, όπου εξελίχθηκε η δίκη για το πλοίο «Callisto» το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Κύπρο. Είχε ιδιοκτήτη την εταιρεία G-Tankers, η οποία έχει συσχετισθεί και με το «Noor 1».
Εκείνο που σημειώνεται είναι ότι οι αιγυπτιακές αρχές φέρεται να παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα ενός ατόμου αραβικής καταγωγής, το οποίο εικάζεται πως είχε τοποθετήσει επιπρόσθετες δεξαμενές στο «Callisto» και είχαν υπόνοιες ότι αυτός σχετιζόταν με μεταφορά ναρκωτικών και όπλων. Έτσι προχώρησαν σε επιχείρηση ελέγχου εν πλω του πλοίου.
Ωστόσο εκείνη την ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κουζίνα του πλοίου, που οδήγησε στη βύθισή του, ενώ ήδη οι Αιγύπτιοι αστυνομικοί και λιμενικοί είχαν αρχίσει να προχωρούν σε έλεγχο του φορτίου του. Όμως δεν επιβεβαιώθηκε η μεταφορά «ύποπτου φορτίου», με το πλοίο να βυθίζεται στον Περσικό Κόλπο. Έτσι όλοι οι κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους και Έλληνες- αθωώθηκαν.
Στο δικαστήριο μάλιστα έγινε και σχετική ερώτηση από την έδρα για το τι σχέση είχε το «Callisto» με το «Noor1», χωρίς ωστόσο να δοθεί απάντηση.
Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να επισημανθεί ότι στις 12 Δεκεμβρίου παρέρχεται το 18μηνο από την αποκάλυψη της υπόθεσης, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι περίπου 30 από τους αρχικά συλληφθέντες (δεν βρίσκονται ανάμεσά τους οι Γιαννουσάκης και Κοτσώνης).

www.sdna.gr/