Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τα σπλάχνα της 21χρονης φοιτήτριας Μαρίας Νταλιάνη, αναμένουν οι αξιωματικοί του...
Τμήματος Ασφαλείας Παγκρατίου, προκειμένου να αποκλείσουν και την απομακρυσμένη πιθανότητα δηλητηρίασης, ύπνωσης από την χρήση χαπιών ή αλκοόλ.
Η τυχόν επιβεβαίωση τέτοιων εργαστηριακών ενδείξεων θα δώσει άλλη τροπή στις έρευνες, αφού θα αναγκάσει τους αρμόδιους αξιωματικούς να εξετάσουν αν η 21χρονη φοιτήτρια έκανε μόνης της τέτοια χρήση προκειμένου να πάρει «δύναμη» για την υλοποίηση της τραγικής απόφασης να βάλει τέλος στη ζωή της ή αν υπήρχε παρουσία και άλλου προσώπου στην κατάποση τέτοιων ουσιών. Θυμίζουμε πως και ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πιει αρκετή ποσότητα αλκοόλ πριν κατευθυνθεί στο σημείο όπου με έναν σουγιά έδωσε τέλος στη ζωή του.
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών από το κινητό τηλέφωνο της Μαρίας, το οποίο είχε μαζί της κατά την πτώση στο κενό, κάτι που δεν συνηθίζεται σε περιπτώσεις αυτοκτονίας. Θέλουν να εντοπίσουν τις τελευταίες κλήσεις, τις συχνότερες, τα sms, προκειμένου να διακριβώσουν αν κάτι από αυτά κλόνισε την 21χρονη και επίσπευσε την υλοποίησης της τραγικής απόφασης.
Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών, τουλάχιστον σε ηθικό επίπεδο, βρίσκεται η αναζήτηση πιθανών στοιχείων που ενδεχομένως θα αναδείξουν πρόσωπο ή πρόσωπα, τα οποία με την συμπεριφορά και τις ενέργειές τους ώθησαν το άτυχο κορίτσι στο κενό. Ουσιαστικά οι αστυνομικοί επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα, τι οδήγησε τη Μαρία στην αυτοκτονία, ένα κορίτσι που φαίνεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως περιγράφεται σε σχετικό σήμα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία όμως κάποιοι δημιούργησαν και άλλοι τα επέτειναν έως το μοιραίο τέλος.
Το τελευταίο εξάμηνο -όπως προκύπτει από τις καταθέσεις- το ευαίσθητο κορίτσι, από μία σειρά συνδυαστικών γεγονότων, είχε καταρρακωθεί ψυχολογικά αφήνοντας τον εαυτό της να καταρρεύσει. Τα πρώτα αστυνομικά συμπεράσματα κάνουν λόγο για ερωτική απογοήτευση και πιεστικό περίγυρο, με συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν σημαντικό ρόλο στην «πλημμυρίδα» αυτών των συναισθημάτων που κατέκλυσαν ασφυκτικά την 21χρονη φοιτήτρια.
Για τουλάχιστον έξι μήνες, τα γαλάζια μάτια της Μαρίας ήταν μόνιμα πλημμυρισμένα με δάκρυα και η απογοήτευση ήταν ευδιάκριτη σε κάθε της λέξη, όπως περιγράφουν σε καταθέσεις τους φίλες και φίλοι του άτυχου κοριτσιού.
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση γνωρίζουν πως ο χωρισμός της από το 23χρονο αγόρι, συνέβη περίπου τον περασμένο Απρίλιο, κάτι που αποτέλεσε ένα ισχυρό σοκ για εκείνη. Το χρονικό διάστημα όμως μέχρι την πτώση της στο κενό, φαίνεται να υπήρξαν και άλλα γεγονότα, που την αναστάτωσαν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μοιραία απόφασή της και αυτά αναζητούν οι αστυνομικοί. Ενδεικτικές, της κατάστασής της, είναι οι καταθέσεις φίλης της αλλά και μιας ξαδέρφης της, με την πρώτη να περιγράφει την απογοήτευση στο πρόσωπο της Μαρίας, την παραμέληση της εμφάνισής της, το κλείσιμο στον εαυτό της και στο σπίτι, ενώ η δεύτερη την επίσκεψη που δέχθηκε από την Μαρία στο νοσοκομείο, η οποία έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της εκεί.
Οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση και από το 23χρονο αγόρι με το οποίο έως και τον περασμένο Απρίλιο είχε σχέση η Μαρία. Ο νεαρός κατέθεσε λεπτομέρειες για την σχέση του μαζί της, πότε την είχε δει για τελευταία φορά, την επικοινωνία τους μετά τον χωρισμό και πότε της ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψουν καθώς βρήκε ανταπόκριση από άλλη κοπέλα με την οποία ήθελε να συνάψουν σχέση. Από τότε όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, η Μαρία αισθάνθηκε πως την είχαν απορρίψει, εκδηλώνοντας έντονα την απογοήτευση της, η οποία ήταν ορατή και στην εμφάνισή της.