Μετά από επτά μήνες επανήλθε το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με αφορμή την πρόταση για δημοψήφισμα του δημοτικού συμβούλου...
Νίκου Πηρούνια.(ΕΔΩ)
Νίκου Πηρούνια.(ΕΔΩ)
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις για τον τρόπο της αξιοποίησης του λιμανιού του Πειραιά.
Επιπλέον υπήρξε και παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη - διαβάστηκε από το δήμαρχο Γιάννη Μώραλη- όπου επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του "Πειραιά Νικητής" για δημόσιο λιμάνι με παραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε ιδιώτες.(ΕΔΩ)
Όσον αφορά στην πρόταση για δημοψήφισμα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εμφανίστηκε ενοχλημένος και ήταν αρνητικός. Επικαλέστηκε την ενημέρωσητης νομικής υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν είναι τοπικό αλλά εθνικό. Ισχυρίστηκε ότι χρειάζεται υπογραφή ΚΥΑ και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να καταθέσει την πρόταση για δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου.
Απαντώντας στον δήμαρχος ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ν. Πηρούνιας αμφισβήτησε την γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας και ζήτησε να γίνει άλλη από συνταγματολόγο κι ανέφερε το παράδειγμα το δημοψήφισμα με το νερό στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΠ ήταν βασικός πυλώνας στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης "Πειραιά Νικητής".
Την πρόταση για δημοψήφισμα στήριξε το Λιμάνι της Αγωνίας κι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (μάλιστα κάποιοι πρότειναν να γίνει κοινό δημοψήφισμα με τους άλλους επιλιμένιους δήμους) καθώς, όπως είπαν, έχει συμβολικό χαρακτήρα και σκοπιμότητα, ενώ θα καταγράψει την άποψη των δημοτών που στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι ενάντια στην πώληση του λιμανιού.
Τέλος, όλοι συμφώνησαν να γίνει μια ειδική συνεδρίαση αποκλειστικά για το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.
@ Αλήθεια, γιατί φοβούνται το δημοψήφισμα για την πώληση του ΟΛΠ στο Δήμο Πειραιά;