Latest News

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τι θα γίνει με τα ανταποδοτικά τέλη


Τελικά φαίνεται πως εξαιρούνται από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα χρήματα που αφορούν τα...
ανταποδοτικά τέλη, Αυτό τουλάχιστον υπόσχονται κυβερνητικά στελέχη, μπροστά στο κύμα αντιδράσεων στους Δήμους.
Ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα πολλά ακόμη ζητήματα, όπως το πώς θα διασφαλιστεί νομοθετικά ο τρόπος και ο μηχανισμός με τον οποίο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των Δήμων στα χρήματά τους, που θα παραμένουν δεσμευμένα στην Τράπεζα, χωρίς να υπόκεινται οι Δήμοι σε έλεγχο σκοπιμότητας. Καθώς και η ανάληψη από το Δημόσιο του κόστους που πιθανόν θα προκύψει για κάποιους Δήμους που θα αναγκαστούν να σπάσουν προθεσμιακές καταθέσεις που διατηρούν σε εμπορικές τράπεζες, για να καταθέσουν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σήμερα το μεσημέρι, που συζητείται στην ολομέλεια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πραγματοποιείται συγκέντρωση Δημάρχων έξω από τη Βουλή, ενώ το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. με επικεφαλής το Δήμαρχο Γ. Πατούλη θα συναντηθεί στη Βουλή με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. πάνω στο ζήτημα.