Latest News

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί ο Βαρουφάκης έφαγε πόρτα σε κλαμπ...[εικόνες]

varoufakis-570
Είναι ένα από τα πριβέ κλαμπ που δεν μπορείς να πας ντυμένος όπως επιθυμείς. Το dress code είναι αυστηρό και οι ιθύνοντες δεν καταλαβαίνουν από άποψη στο ντύσιμο και από νέα ήθη...
στην πολιτική. 
Πρόκειται για το Reform Club του Λονδίνου που έριξε πόρτα στον Γιάνη Βαρουφάκη επειδή δεν φορούσε γραβάτα.
Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να συνοδευόταν από τον καλό του φίλο Λόρδο Λαμόντ που είναι μέλος του κλαμπ και έχει πάει πολλές φορές, ωστόσο και πάλι απαγορεύτηκε η είσοδος στους δύο άνδρες σύμφωνα με την κουτσομπολίστικη στήλη των Financial Times:
«Ο Ελληνας οικονομολόγος σίγουρα εντυπωσίασε το βράδυ της Δευτέρας όσους συνάντησε στο Σίτι. Στη δίωρη ομιλία του καταχειροκροτήθηκε, ενώ μίλησε με άψογα αγγλικά καλύτερα και από το σύνολο της βρετανικής κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν πήγαν όλα όπως είχαν προγραμματιστεί στο Λονδίνο. Ο λόρδος Λαμόντ ήθελε να κάνει ένα πρωινό για τον φίλο του στο Reform Club, ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος, λόγω του ότι δεν φορούσε γραβάτα. Δεν δέχονται ότι η εθνική ενδυμασία του δεν είναι η γραβάτα. Ετσι, πήγαν στο γωνιακό και λιγότερο επίσημο Sofitel».
Καταλήγει το άρθρο των FT: «Ο αινιγματικός Βαρουφάκης δεν παύει να εκπλήσσει. Όταν ήταν στο πανεπιστήμιο του Εσεξ ήταν γραμματέας στην ένωση των μαύρων φοιτητών». Το Reform Club είναι ιδιωτική λέσχη στην ανατολική συνοικία του Λονδίνου Pall Mall. Ιδρύθηκε το 1836 και αρχικά ήταν μόνο για άνδρες αλλά τελικά επετράπη το 1981 η είσοδος στις γυναίκες.
Δημιουργήθηκε για να συχνάζουν τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ενώ υπήρξε κέντρο ανταλλαγής ιδεών. Έχει εντυπωσιακούς χώρους, βιβλιοθήκες και αίθουσες μουσικής. Και μπορεί ο Λόρδος Λαμόντ να έχει πάει πάμπολλες φορές καθώς ήταν υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους υπεύθυνους να μπει με τον Βαρουφάκη στο ιδιωτικό κλαμπ.