Latest News

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων η Ζωή Κωνσταντοπούλου με νέο ρεκόρ


Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων η Ζωή Κωνσταντοπούλου με νέο ρεκόρΜε νέο ρεκόρ ψήφων εκλέχθηκε πριν απόλίγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην θέση της προέδρου...
της Βουλής.  


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, με ρεκόρ ψήφων όλων των εποχών για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, στη μυστική ψηφοφορία, έλαβε 235 ψήφους, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για την ελληνική Βουλή. Από τους 298 βουλευτές που ψήφισαν, καθώς απουσίασαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Νίκος Δένδιας, μόλις 61 επέλεξαν το λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ υπήρξαν και δυο άκυρα. 
Στους βουλευτές, όπως είπε ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης, δόθηκαν δυο ψηφοδέλτια: ένα που αναφέρει το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου κι ένα λευκό. 

Εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την υποψηφιότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής στήριξαν και τα υπόλοιπα κόμματα.
Μόλις ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, οι περισσότεροι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τη νέα Πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια εκείνη, ανέβηκε στο προεδρείο για να... παραλάβει τα καθήκοντά της. 

Ποια είναι...
Η 39χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι δικηγόρος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας στις εκλογές του 2012. Κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο ήταν υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου και παρακολούθησης του Μνημονίου. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν η πρώτη σε σταυρούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Κυριακή, , θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα έρθει η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στη συνέχεια, στις 13 Φεβρουαρίου (Παρασκευή) θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται θα υπάρξει και δεύτερη ψηφοφορία, την επόμενη μέρα, όπου χρειάζονται 151 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.