Latest News

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Φρίκη από την κακοποίηση προβάτων σε σφαγείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Bowood Lamb-70

Σε ένα σφαγείο ζώων το τελευταίο που περιμένεις από έναν υπάλληλο είναι να συμπεριφερθεί με… αβρότητα στο «θύμα» του! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ενας εξ’ αυτών έχει ήδη απολυθεί και άλλοι τρεις έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την εταιρία ύστερα από το βίντεο που δημοσιοποίησαν τα μέλη φιλοζωικής οργάνωσης. Η κάμερα τοποθετήθηκε κρυφά στο σφαγείο για δύο ημέρες μέσα στο Δεκέμβριο και αποκάλυψε την κακοποίηση στην οποία υπόκειντο τα ζώα προτού εκτελεστούν.
Οι σφαγείς που φαίνονται στο βίντεο φορούν τον παραδοσιακό μουσουλμανικό σκούφο και κάποια στιγμή ακούγονται να μουρμουρίζουν τη φράση «Αλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»).
Ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζονται τα ζώα είναι πράγματι αποκρουστικός, ενώ σύμφωνα με την «Dailymail» κατά τη στιγμή της εκτέλεσης παραβαίνουν τους κανόνες, ακολουθώντας την ισλαμική πρακτική πριονίσματος του λαιμού του ζώου αντί του ακαριαίου αποκεφαλισμού του. Σε μια άλλη στιγμή ένας υπάλληλος φαίνεται να πατάει το λαιμό ενός προβάτου, ενώ την ώρα που ένα άλλο πεθαίνει από αιμορραγία οι δύο άνδρες ακούγονται να ξεσπούν σε γέλια.
«Η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων ενδιαφέρεται πρώτιστα για την καλή διαβίωση των ζώων και για αυτό αναστέλλονται αμέσως οι άδειες των σφαγέων που εμπλέκονται. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μεταχείριση των ζώων με τον τρόπο που φαίνεται στο βίντεο και η επείγουσα διερεύνηση μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη των υπευθύνων με την κατηγορία της “κατάχρησης κακομεταχείρισης”», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προδιαγραφών Τροφίμων, που είναι αρμόδια για τη ρύθμιση των συνθηκών στα σφαγεία.