Latest News

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

NEA ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Μη αντιστρέψιμη η διαφορά

Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ με το παραμύθι για κλείσιμο της ψαλίδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ φαίνεται πως δεν μπορεί πλέον να αντιστραφεί μέχρι...
τις εκλογές.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την τελευταία δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε σήμερα στο Mega και δείχνει τη διαφορά 3,2%. 
Αντίθετα, είναι πιο πιθανόν πλέον η διαφορά να μεγαλώσει όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων να πηγαίνει προς τον νικητή.  


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% και η Νέα Δημοκρατία 25,3%, μια διαφορά που δεν μπορεί να αλλάξει μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες. 
Κατά τα λοιπά, η δημοσκόπηση εμφανίζει 4 κόμματα (!) να παλεύουν για την τρίτη θέση, που μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος (Μιλάμε πάντα για το ΣΥΡΙΖΑ).
 Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται να ακολουθούν το Ποτάμι με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% και το ΠΑΣΟΚ με 5%. Κάτω από το 3% εμφανίζονται να βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, οι οποίοι δίνουν το δικό τους αγώνα για να καταφέρουν να μπουν ξανά στη Βουλή. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό του νέου κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με 2,6%, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά αφού εμφανίζουν μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

@ Ανεξάρτητα από τη δημοσκόπηση και για την τρίτη θέση υπάρχει φαβορί, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη ανάρτηση ...