Latest News

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Βρήκαν πυρήνα τζιχαντιστών στο κέντρο της Αθήνας!

Ο Θησέας εξαρθρώνει πυρήνα τζιχαντιστών στο κέντρο της ΑθήναςΝέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της απόπειρας επίθεσης τζιχαντιστών στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά του Βελγίου, η οποία αποτράπηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της...
αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. 
Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο τρομοκρατών και τον τραυματισμό ενός τρίτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ομόνοια υπήρχε δίκτυο τζιχαντιστών, που δεν ήταν ένοπλο, αλλά είχε ως σκοπό τον ινστρουκτορισμό και την στρατολόγηση.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός Μαροκινού, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε με τον αδερφό του τραυματία τρομοκράτη στο Βέλγιο.

Γεγονός είναι ότι οι ελληνικές αρχές δεν περίμεναν το σήμα των Βέλγων, αλλά ήδη από την επίθεση στο Παρίσι, είχαν αρχίσει τις έρευνες.

Λόγω της επιχείρησης "Θησέας" από την ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων της ομάδας ΔΙΑΣ, έχουν δαχτυλοσκοπηθεί 75.000 παράτυποι μετανάστες, κάτι που διευκολύνει τις έρευνες σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Έτσι τις τελευταίες μέρες, η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στον Μαροκινό εγκαίρως

Αυτός αν όντως αποδειχθεί ότι έχει σχέση με τους τρομοκράτες του Βελγίου και σχηματιστεί δικογραφία, αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης δεν είχε όπλα, αλλά έπαιζε τον ρόλο καθοδηγητή.

Οι βελγικές Αρχές ζήτησαν τα στοιχεία των ερευνών από τις αντίστοιχες ελληνικές, μέσω της Europol.

Προηγουμένως, η βελγική αστυνομία κατάφερε να ανακαλύψει μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες ότι ετοιμάζονταν επιθέσεις εναντίον της πόλης Βερβιέ και εντόπισε ότι το επιχειρησιακό και οικονομικό σχέδιο συντονίζονταν από ελληνικό έδαφος.