Η Ελλάδα υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με την υπόσχεση από την κυβέρνηση ότι " το 2014, η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές και θα γίνει πάλι...
μια φυσιολογική χώρα ", Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο αστείο τηλεοπτικό διάγγελμά της Πρωτοχρονιάς.Με ένα χρέος που αγγίζει τα 240 δισ. ευρώ, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα μη βιώσιμο υψηλό δημόσιο χρέος και αντιμετωπίζει την απειλή της πολιτικής αστάθειας γράφει ο δημοσιογράφος και αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις είναι άνεργος .
Με τίτλο «τα νούμερα βελτιώνονται, τα προβλήματα χειροτερεύουν» το πρακτορείο Associated Press δημοσιεύει ένα άρθρο για την κατάσταση που επικρατεί τις πρώτες ημέρες του 2014 στη χώρα μας και μιλά με καθημερινούς ανθρώπους.
Το δημοσίευμα αναφέρει και συγκεκριμένα παραδείγματα ανέργων και εργαζομένων που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.
Ανάμεσά τους ο άνεργος κουρέας Σπύρος Πρίφτης που προσπαθεί να ανοίξει το δικό του κομμωτήριο στην Κέρκυρα τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά οι νόμοι είναι ασαφείς σχετικά με το δίπλωμα κομμωτικής που έχει από ιδιωτικό κολέγιο .
« Χρειάζονται πέντε χρόνια για να ανοίξει κάποιος ένα κουρείο στην Ελλάδα» λέει ο 37χρονος. « Δύο χρόνια για ένα δίπλωμα , δύο χρόνια για μια μαθητεία , και ένα χρόνο για να μαζέψει τα χαρτιά που απαιτούνται. Πέντε χρόνια ! Τι είμαι εγώ , καρδιοχειρουργός ; Θέλω μόνο να ανοίξω ένα κουρείο " λέει αγανακτισμένος.
Σε απόγνωση ο κύριος Πρίφτης άρχισε να γράφει δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας και να στέλνει φαξ στις ελληνικές αρχές , αλλά και στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και στη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Μάλιστα σε κάποιες από τις επιστολές του, έλαβε απάντηση . Οι διαπραγματευτές της ΕΕ και του ΔΝΤ υποσχέθηκαν ότι θα συζητήσουν με την κυβέρνηση την υπόθεσή του κατά τις επιθεωρήσεις τους στην Αθήνα . Ο κύριος Πρίφτης περιμένει να τον ενημερώσουν.