Latest News

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

" Ήμουν σε άμυνα..." ισχυρίζεται ο Γ. Ρουπακιάς

image
 Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο στις 9 το πρωί πήρε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα...
στην Αμφιάλη. 

Τη δολοφονία του θύματος ομολόγησε ο ίδιος ο Γιώργος Ρουπακιάς, αφού συνελήφθη από μία γυναίκα αστυνομικό. Ωστόσο, αν και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, και ότι επισκεπτόταν τα γραφεία της έως και 10 φορές το μήνα,άλλαξε την αρχική του κατάθεση .

Τώρα υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πως βρισκόταν σε άμυνα όταν μαχαίρωσε τον 34χρονο.

«Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...» λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.


Όμως οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο, λένε άλλα. Ο 45χρονος δεν ήταν στην καφετέρια το μοιραίο βράδυ. Κάποιος του τηλεφώνησε να πάει στο σημείο. Αυτός είναι και ο άνθρωπος που αναζητά η αστυνομία.

Ο Ρουπακιάς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου ζήτησε και έλαβε την προθεσμία. Πάντως, φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει το φόνο του 34χρονου, ενώ υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν. Πρόκειται για τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά και μία εξαδέλφη της, οι οποίες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, καθώς και για τον υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων (βρέθηκε στα γραφεία ένα πτυσσόμενο κλομπ). Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.