Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το νέο σκάνδαλο με τις μετατάξεις- αποσπάσεις υπαλλήλων από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) στο...
Δήμο Πειραιά. Η γενική και αόριστη νομικίστικη ερμηνεία ενός δημοτικού σύμβουλου περί δικαιώματος του δημάρχου να μετατάσσει προσωπικό των Δημοτικών Επιχειρήσεων στο κεντρικό δήμο, όχι μόνο δεν δίνει σαφείς απαντήσεις, αλλά προκαλεί και μια σειρά από ερωτήματα για το σκάνδαλο των νέων μετατάξεων- αποσπάσεων υπαλλήλων από το "Κανάλι 1" στο Δήμο.
Κατ' αρχήν, το θέμα δεν είναι αν ένας δήμαρχος δικαιούνται να κάνει μετατάξεις, αλλά αν αυτές πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και αν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πληρούν τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος.
Αν και o πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο πως "δεν έχει γίνει καμία μετάταξη" από την απάντηση του δικηγόρου προκύπτει ότι έχουν γίνει μετατάξεις, αφού όπως λέει, είναι δικαίωμα του δημάρχου. (Ο νομικός της ΔΗΡΑΠ τις χαρακτηρίζει 100% παράνομες και μάλιστα φέρεται να έχει ενημερώσει γραπτώς το δήμαρχο)
Μπορεί να μας πει, λοιπόν, ο συνήγορος στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας, που πρέπει να χαρακτηρίζει τη διαχείριση του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων:
- Ποιοι και πόσοι υπάλληλοι και με τι κριτήρια έχουν πάρει μετάταξη από το δημοτικό ραδιόφωνο στο Δήμο Πειραιά;
- Πότε και πως είχαν προσληφθεί από τη ΔΗΡΑΠ και με τι ειδικότητες εργάζονταν και τι καθήκοντα έχουν στο Δήμο;
- Ποιος είναι ο μισθός τους και από ποιον φορέα καταβάλλονται οι αποδοχές τους; Αλήθεια, πως μπορεί ένας απλήρωτος υπάλληλος στο "Κανάλι 1" να πάρει μετάταξη στο Δήμο;
Θυμίζουμε ότι ανάλογες μετατάξεις επιχείρησε να κάνει και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Φασούλα με την υπογραφή του αναπληρωτή δημάρχου Αντώνης Αρώνης και προκάλεσε το πόρισμα- κόλαφο του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και αποκάλυψε την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στη ΔΗΡΑΠ.
@ Αυτά προς το παρόν αναμένουμε σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα και θα επανέλθουμε...