Latest News

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η "ναυμαχία" για την ταμπέλα του ΚΚΕ


Μια ιδιότυπη "ναυμαχία" για την πινακίδα του ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω στο λιμάνι του Πειραιά. Η δημοτική αρχή Πειραιά ζητά από το ΚΚΕ να ξηλώσει την ονομασία και το σύμβολό του από το κτίριο ...
...της ΝΕ Πειραιά του Κόμματος στην πλατεία Κοραή!

 Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, όταν οι υπηρεσίες του δήμου είχαν κρίνει ως «αυθαίρετη» την πινακίδα στα γραφεία του Κόμματος και είχαν διαμηνύσει ότι πρέπει να κατέβει, όπως συνέβη και με τις υπόλοιπες διαφημιστικές πινακίδες στα κτίρια γύρω από την πλατεία Κοραή. Το θέμα συζητήθηκε σε έντονους τόνους στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς φαίνεται ότι για το ΚΚΕ αποτελεί κόκκινη γραμμή να κατεβάσει στην πινακίδα μετά από 30 χρόνια. Μάλιστα, ο δήμος Πειραιά βρήκε "σύμμαχο" τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Καρδαρά, ο οποίος υποστήριξε ότι η πινακίδα του ΚΚΕ χαλάει την αισθητική του κτιρίου!
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε  πως αν δεν κατέβει η πινακίδα, θα επιβληθεί πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και επιπλέον πρόστιμο για τη διατήρησή της!
Από την πλευρά των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, η Ελπίδα Παντελάκη ξεκαθάρισε  ότι δεν πρόκειται να κατέβει η πινακίδα του ΚΚΕ που κοσμεί την πόλη και πως όσα πρόστιμα και να επιβάλουν, θα καταργηθούν στην πράξη.