Latest News

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι απεργούν σήμερα και αύριο στη χώρα



Σε απεργιακό κλοιό για 48 ώρες βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς τα συνδικάτα αντιδρούν στα νέα μέτρα της Τρόικας που οδηγούν τους εργζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ρολά κατεβάζουν...
σήμερα 10 και αύριο 11 Φεβρουαρίου ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς τα συνδικάτα προχωρούν σε 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι αδιάβατο και τις δύο ημέρες. Και αυτό γιατί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συλλαλητήρια στο Σύνταγμα σήμερα και αύριο στις 11.00 το πρωί και την Κυριακή στις 17.00 το απόγευμα. Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην Ομόνοια κάνει σήμερα το ΠΑΜΕ.

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό- Χωρίς ΜΜΜ το Λεκανοπέδιο:

Όπως σας είχαμε πει στο Star.gr, για δύο ημέρες δεν θα κυκλοφορήσουν Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και Προαστιακός.

Μόνο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσει από τις 10:00 το πρωί εώς τις 05:00 το απόγευμα για να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν προς το Σύνταγμα όπου θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην απεργία:

- H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

- Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας, και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

- Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ