Latest News

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η φασαρία, το γλύψιμο και η μπάλα


Σίγουρα στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου ως Δήμαρχος Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν πιο «διαβασμένος» επικοινωνιακά. 
Ωστόσο...

...δεν κατάφερε να βγάλει είδηση και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το χρέος του δήμου Πειραιά και την κάθοδο της Τρόικας στο μεγάλο λιμάνι. ( Το σλόγκαν "δεν θα δεχθούμε καθεστώς μνημονίου" ήταν γνωστό και χιλιοειπωμένο...)

Στα "συν" της συνέντευξης η σαφής και περιεκτική ομιλία του, το εμφανιζόμενο αποφασιστικό και διεκδικητικό ύψος του και τα μπόλικα παραπολιτικά. Στα "πλην" ότι η συνέντευξη ξέφυγε από την ατζέντα –έγινε αναφορά μέχρι και σε μια ανθοκομική έκθεση-με αποτέλεσμα ν' αποδυναμώσει τη δυναμική του θέματος και οι συνήθεις ύποπτες... γλάστρες στην αίθουσα που παραμένουν σχεδόν ίδιες από την προηγούμενη δημοτική αρχή . 
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενες, κάποιες  επαναλήφθηκαν γιατί δεν δόθηκαν ολοκληρωμένες απαντήσεις. Εκείνο που έκανε εντύπωση, πάντως, ήταν το απίστευτο γλείψιμο ορισμένων, που μιλούν στον δήμαρχο και στάζουν...μέλι! 
Σε γενικές γραμμές, οι απαντήσεις του Δημάρχου δεν έδωσαν την αιχμή για ν' αναδειχθούν πλήρως οι επόμενες κινήσεις του. Οι δημοσιογράφοι έφυγαν με την αίσθηση πως απαντούσε αόριστα περί "πειθούς και δυναμισμού", ενώ ένοιωθαν πως χάνουν την...μπάλα, όταν ξέφευγε από το θέμα


@Αναρωτιόμαστε, αν δεν κάνει "φασαρία" ο Δήμαρχος Πειραιά με αυτό το θέμα, πότε ακριβώς θα κάνει για να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής;