Latest News

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Προτάσεις Μίχα για λιμάνι και πόλη



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά συζητήθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΛΠ για τη δημιουργία Πολιτιστικής Ακτής στην ευρύτερη περιοχή της Ακτής Βασιλειάδη, το οποίο εντάσσεται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Πειραιά. 
Ο Γιάννης Μίχας τόνισε ότι η δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής...
... σε συνδυασμό με τις εργασίες ανάδειξης και ανάπλασης του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Πειραιά, έρχεται να δώσει πνοή και να μεταμορφώσει έναν τεράστιο ανενεργό σήμερα χώρο, σε αναπτυξιακό θύλακα, κέντρο πολιτισμού και δυνητικό σημείο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών. Το έργο στην τελική του μορφή θα δώσει νέα αίγλη στην πόλη επιδρώντας ταυτόχρονα θετικά στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στον τουρισμό. 
Ο κ. Μίχας αναφέρθηκε ακόμη στις προτάσεις που είχε καταθέσει ως επικεφαλής της διοίκησης της Νομαρχίας Πειραιά στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών της πόλης όπως είναι η επέκταση του Μετρό, η ολοκλήρωση της Λ. Ανδρέα Παπανδρέου, η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Πειραιά, η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, η μετεγκατάσταση μέρους του ΠΑΠΕΙ, η διάσωση και προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών της πόλης, η αξιοποίηση των στρατοπέδων, των ελεύθερων χώρων και κάλεσε τη δημοτική αρχή να αγωνιστεί για την υλοποίησή τους.