Latest News

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αναζητείται λύση για το χρέος του Δήμου


Το πρώτο βήμα για την εξυγίανση των Οικονομικών του Δήμου Πειραιά έγινε στη σημερινή συνάντηση του δημάρχου της πόλης με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, όπως πρώτο έγραψε το Reportaz Net. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε...


...πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν Ραγκούση-Μιχαλολιάκο να διατηρούν άριστες σχέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι σε διάστημα 1,5 μήνα συναντήθηκαν δύο φορές. Στο τραπέζι της συζήτησης, τέθηκε επί τάπητος το οικονομικό πρόβλημα του δήμου Πειραιά, με τον υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει πως "έγινε η αρχή που θα οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση για τον Πειραιά, μέσω του Προγράμματος Εξυγίανσης που προβλέπει ο Καλλικράτης". Από την πλευρά του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, εξερχόμενος από το γραφείο του υπουργού τόνισε: «Η συζήτηση δεν ήταν μόνο φιλική, αποδείχτηκε και γόνιμη, που σημαίνει ότι φεύγω πιο αισιόδοξος από ότι ήρθα. Στον Πειραιά κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια να καθαρίσουμε την πόλη μας σε 60 ημέρες, πράγμα που το έχουμε σχεδόν καταφέρει. Και θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους Κάνουμε μία προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας και να λάμψει η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε σε διάλογο με την Κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Δήμου Πειραιά μακροπρόθεσμα Και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι στην επόμενη συνάντησή μας αυτή η κοινή αισιοδοξία θα έχει συγκεκριμενοποιηθεί».

Θυμίζουμε ότι το χρέος του δήμου Πειραιά αγγίζει τα 140.000.000 ευρώ, ενώ στο αυριανό κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Πειραιά θα ζητήσει την έγκριση του Σώματος για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου από το 2002 έως το 2010.