Latest News

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η απόλυτη ξεφτίλα του copy paste




To "REPORTAZ NET" οφείλει να διευκρινίσει ότι ΔΕΝ έχει καμία σχέση με διάφορα τοπικά παραδοσιακά έντυπα που κυκλοφορούν στον Πειραιά.

 Η διευκρίνηση αυτή κρίνεται πλέον πως είναι απαραίτητη, καθώς πολλοί αναγνώστες έχουν στείλει e-mails και ρωτούν αν υπάρχει κάποια συνεργασία με τοπικές εφημερίδες. Κι αυτό γιατί, όπως διαπίστωσαν,   κείμενα του blog αναδημοσιεύονται μετά από λίγες ημέρες σε έντυπα της πλάκας. 

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, πως δεν έχουμε καμία σχέση μ' αυτά τα έντυπα. Απλώς οι τύποι αυτοί που το παίζουν (και) εκδότες "κλέβουν" τα κείμενα και τις φωτογραφίες χωρίς άδεια και συναίνεση από το "Reportaz Net".  Μάλιστα, ξεχνούν ν' αναφέρουν και την πηγή, όπως θα όφειλαν, αν είχαν λίγη αξιοπρέπεια. Όμως απ' ότι φαίνεται δεν έχουν καθόλου....
.... τσίπα, καθώς δεν ντρέπονται καν να εμφανίζουν ως δικό τους υλικό κάτι που είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας άλλου. 
Έτσι, υποτιμούν τους όποιους αναγνώστες τους, οι οποίοι μπορεί να έχουν διαβάσει πρώτα τα ίδια θέματα στο blog και μετά τα βλέπουν γραμμένα "καρμπόν" στις φυλλάδες της πλάκας. Ελπίζοντας ότι ο άλλος δεν θα τα έχει ξαναδιαβάσει και άρα θα νομίζει ότι είναι δικά τους. Όμως ο Πειραιάς είναι πολύ μικρός και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ίσως δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν έπαιρναν μια ανάρτηση και φυσικά ανέφεραν την πηγή. Εδώ όμως μιλάμε για καθαρή κλοπή από ιδιοκτήτες μαγαζιών που παίρνουν πληρωμένες διαφημίσεις.
@ Εν κατακλείδι, όποτε μαθαίνουμε για ανάλογη περίπτωση αντιγραφής θα πέφτει χοντρό κράξιμο. Αφού δεν σέβονται οι ίδιοι τον εαυτό τους, τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε εμείς. Μιλάμε  για την απόλυτη ξεφτίλα του copy paste...