Latest News

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Όλα στη φόρα για το "Κανάλι Ένα"

Αναμενόμενες ήταν λίγο πολύ οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στα έργα και τις ημέρες της ΔΗ.ΡΑ.Π και τουλάχιστον σε εμάς, δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση. Άλλωστε, σε παλαιότερα σχόλια μας, εμμέσως πλην σαφώς, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην απερχόμενη Διοίκηση, για την τακτική της απέναντι στους εργαζόμενους, που ουκ ολίγες φορές, είχε τον χαρακτήρα του...

... “αποφασίζομεν και διατάζομεν”. 
Η αλαζονεία της Διοίκησης, ειδικά τον τελευταίο χρόνο “χτύπησε κόκκινο” και ο εκφοβισμός των εργαζομένων που δεν υπάκουαν στις "εντολές” της, ήταν στην ημερήσια διάταξη. 
Ταυτόχρονα, ο προϋπολογισμός στο Κ-1 εκτινάχθηκε στο ιλλιγγιώδες ποσό των 2.500.000 ευρώ, με το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίζει με ελαφρά την καρδία λεφτά με το τσουβάλι -πλην του Γ. Καρδαρά- χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να ρωτά αυτό που θα ρωτούσε κάθε σώφρων αιρετός που διαχειρίζεται με την ψήφο του δημόσιο χρήμα. “Που πάνε τόσα λεφτά”; Ευτυχώς, το ερώτημα αυτό ίσως δεν θα παραμείνει αναπάντητο μετά την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η προισταμένη της Εισαγγελίας Πειραιώς Καλλιόπη Βαρδάκη. 
 Η ευθύνη βαραίνει τόσο την απερχόμενη δημοτική αρχή και την διορισμένη Διοίκηση, όσο και τη νέα δημοτική αρχή που είτε αδιαφορεί με το πρόσχημα ότι δεν έχει αναλάβει ακόμα είτε δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να λάμψει η αλήθεια για τη διαχείριση των οικονομικών, ιδίως της ΔΗΡΑΠ. 
@ Α, και μην ακούσουμε... βλακείες για νόμιμες διαδικασίες, που ισοδυναμούν με απολαβές 2.500 και 3.000 ευρώ! Γιατί, όπως λέει συχνά-πυκνα μια ψυχή: το νόμιμο δεν είναι και...ηθικό. Όλα στη φόρα, λοιπόν. Αναλυτική ενημέρωση για τα ποσά που δόθηκαν όχι μόνο σε δημοσιογράφους , αλλά και σε “κολλητούς” για φτιαχτές διαφημίσεις σε ...φυλλάδες τρίτης διαλογής.