Latest News

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μονομαχία Μίχα- Μιχαλολιάκου

"Ντέρμπι" για τη δεύτερη Κυριακή έβγαλε η κάλπη στον Πειραιά. Μπορεί οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών να εμφάνιζαν με υψηλά ποσοστά τον επίσημο υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα. 
Ωστόσο, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι...
...περιορίστηκε γύρω στο 30%- έχοντας μικρό κι επισφαλές προβάδισμα από τον αντίπαλό του υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιά» συσπείρωσε σε μεγάλο βαθμό τη βάση της ΝΔ (περίπου 24%) και θα δώσει τη μάχη την επόμενη Κυριακή για να αναδειχθεί δήμαρχος και ν’ αλλάξει σελίδα ο Πειραιάς. Ήδη ο Βασ. Μιχαλολιάκος κάλεσε τους ψηφοφόρους του Πειραιά, αλλά και όσους απείχαν, να σταθούν στο πλευρό του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα είναι δήμαρχος Πειραιά στις 14 Νοεμβρίου.
Τρίτος τερμάτισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος υποστηριζόμενος από το ΛΑΟΣ  Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος συγκεντρώνει ένα υψηλό ποσοστό περίπου 18% και εμφανίζεται ως βασικός ρυθμιστής της δεύτερης Κυριακής. Μιλώντας ο κ. Μαντούβαλος δήλωσε πως «η εβδομάδα που έρχεται θα έχει εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον. Θα συσκεφθούμε με τους υποψήφιους του συνδυασμού και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε τη δεύτερη Κυριακή. Πάντως, οι ψηφοφόροι δεν είναι αγέλη…»
Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να έχουν και οι συνδυασμοί της αριστεράς, οι οποίοι πήγαν αρκετά καλά στον πρώτο γύρο των εκλογών. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη φαίνεται να υπερδιπλασίασε το ποσοστό του (περίπου 15%) και ο συνδυασμός "Συμμαχία για τον Πειραιά" χωρίς επικεφαλής μετά τον πρόσφατο θάνατο του Ν. Λεγάκη (πάνω από 7%). 
Ακολούθησαν οι συνδυασμοί του Αντώνη Καλογερόγιαννη και των Οικολόγων (γύρω στο 2 με 3%).