Latest News

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πως ψηφίστηκε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος



Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος  "έπαιξε τα ρέστα του" και απέδειξε πως ξέρει να κερδίζει εκλογές.
 Αν και ανακοινώθηκε τελευταίος, στάθηκε ενάντια σε όλα τα "ρεύματα" που τον κατέτασσαν τρίτο σε δύναμη υποψήφιο δήμαρχο και αφοσιώθηκε στην προεκλογική εκστρατεία, κάνοντας πράξη το σύνθημα "Μας ενώνει ο Πειραιάς". 
Ο γαλάζιος πολιτικός ακολούθησε έξυπνη στρατηγική  και αποτελεσματική όπως αποδείχθηκε, καθώς...
...δεν αναλώθηκε σε ανούσιες εσωκομματικές κόντρες, αν και είχε σοβαρούς λόγους να αντιπαρατεθεί δημόσια με τον Πέτρο Μαντούβαλο, προτίμησε να εστιάσει αποκλειστικά στις προτάσεις του για τον Πειραιά. Προφανώς, δεν ήθελε να διασπάσει περισσότερο το δεξιό "μπλόκ" στο μεγάλο λιμάνι. 
Επιπλέον, μέτρησε υπέρ του δέοντος η απόφασή του να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα, δείχνοντας πως πραγματικά θέλει να ηγηθεί στον δήμο Πειραιά. Η κίνηση αυτή έφερε τη συμμαχία με το Μελά του και έδωσε το προβάδισμα να περάσει αντί του Πέτρου Μαντούβαλου.
Στο δεύτερο γύρο  τον βοήθησε σημαντικά  η στήριξη που του παρείχε ο "'άσπονδος εχθρός" Πέτρος Μαντούβαλος, ενώ κατάφερε να αποσπάσει μια σειρά συμμαχιών για την υποψηφιότητά του, με αποτέλεσμα ο δήμος Πειραιά να περνά στη δεξιά μετά από  διάλλειμα τεσσάρων ετών. Πάντως το πρώτο δείγμα γραφής δόθηκε την επόμενη μέρα της εκλογής του με τη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Φασούλα, με τον οποίο συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά μέχρι να να αναλάβει τα καθήκοντά του στο δήμο την 1η Ιανουαρίου 2011.
Εν κατακλείδι,  η νίκη του Βασίλη Μοχαλολιάκου μπορεί να οφείλεται στα λάθη των άλλων, αλλά κυρίως μεταφράζεται ως αποδοχή της δημοτικής του πρότασης. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να υλοποιήσει το φιλόδοξο προγραμμά του και φυσικά αν  θα καθαρίσει τον Πειραιά σε...60 ημέρες, όπως υποσχέθηκε.