Latest News

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ιδού ο Πειραιάς της Ντροπής


Σαββάτο 27 Νοεμβρίου, στις 4.00 το απόγευμα. Συμβολή των οδών Δογάνης και Νικηταρά, έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο Πειραιά. 
Η εικόνα μιλάει από μόνη της και λέει μια μόνο λέξη: ΝΤΡΟΠΗ!
Τα σκουπίδια έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο. Δίπλα ακριβώς είναι το νεόκτιστο νηπιαγωγείο...





...(εγκαινιάστηκε το 2008 ). Εκεί, στεγάζονται μαθητές ηλικίας έως έξι χρόνων. 
Υποτίθεται ότι ακόμη και τις ημέρες απεργίας των εργαζομένων καθαριότητας θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον προσωπικό ασφαλείας και μαζεύει τα σκουπίδια έξω από ευαίσθητους χώρους όπως είναι νοσοκομεία, σχολεία, λαϊκές αγορές κ.α. ( σ.σ. Στο συγκεκριμένο σημείο την προηγούμενη μέρα από τη φωτογράφιση είχε λαϊκή, αλλά τα σκουπίδια παραμένουν στη θέση τους).



 Η απεργία έχει λήξει εδώ και μέρες, αλλά τα απορριμματοφόρα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους και περίπου 3.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης με το μεγαλύτερο λιμάνι.
 Δεν ξέρουμε ποιος φταίει γι' αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση, αλλά αυτό ίσως δεν έχει και τόση σημασία, τουλάχιστον για τους γονείς των παιδιών και τους κάτοικους της περιοχής. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να καθαρίσει ο Πειραιάς από τα Σκουπίδια και τα Παράσιτα κάθε είδους και τύπου.
@Ανάλογη εικόνα υπάρχει και σ' άλλα σημεία της πόλης, απλώς ευχαριστούμε τον αναγνώστη/στρια που μπήκε στον κόπο να τραβήξει και να μας στείλει τις φωτογραφίες.