Latest News

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη

 Η προεκλογική περίοδο ολοκληρώνεται με το κλίμα να είναι παγερά αδιάφορο για την εκλογή των δημοτικών τους αρχόντων. Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στους υποψήφιους, απηυδισμένος από τα οικονομικά σκάνδαλα που μας έφεραν στην πόρτα του Δ.Ν.Τ.
 Φυσικά, τη "νύφη" θα πληρώσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που βλέπουν τα ποσοστά τους να παίρνουν την...κατηφόρα λόγω μνημονίου.
 Γι' αυτούς η χρονική περίοδος που γίνονται οι δημοτικές εκλογές είναι όχι απλά ανατρεπτική, αλλά "καταστροφική" για το πράσινο προφίλ τους. 
Μοιραία, ο ένας μετά τον άλλο υποψήφιο της Ιπποκράτους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει την προτίμηση των δημοτών, διαφοροποιείται...
...από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέγοντας "είμαι κατά του μνημονίου" ή "δεν συμφωνώ με την πολιτική Παπανδρέου". 
Οι δηλώσεις αυτές, έχουν ιδιαίτερη αξία σχολιασμού όταν προέρχονται από σκληροπηρυνικά -τοπικά- στελέχη της Ιπποκράτους, που έχουν λιώσει τις σόλες τους στο πλευρό του Παπανδρέου και έχουν αναλώσει φαιά ουσία, εκστομίζοντας διθυράμβους για τον Πρωθυπουργό, που τώρα απαρνιούνται. Η τακτική αυτή, δείχνει σε μεγάλο βαθμό ότι ο πολιτικός καιροσκοπισμός και ο ιδεολογικός παρτακισμός, στα πρόσωπα των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκουν την απόλυτη έκφρασή τους. 
Αν και έχουν επενδύσει πολιτικές καριέρες και έχουν οικοδομήσει το πολιτικό status quo στα χνάρια της δημοκρατικής παράταξης, προκειμένου να εκλεγούν για να έχουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα ΄και μάλιστα σε ένα νέο αυτοδοικητικό τοπίο λόγω Καλλικράτης, αρνούνται κόμματα και ιδεολογίες. 
Μήπως τελικά την Κυριακή οι πολίτες δεν θα καταψηφίσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά τα απολιτίκ στελέχη τους, που "βιάστηκαν να αρπάξουν το σωσίβιο για να εγκαταλείψουν το πλοίο, πριν ακόμα ο καπετάνιος τους εκπέμψει σήμα κινδύνου;