Latest News

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το καθεστώς της Ευριπίδου

Η υπόθεση της παράνομης και καταχρηστικής απομάκρυνσης του δημοσιογράφου από το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά έχει μπόλικο παρασκήνιο και εξαιρετικό ενδιαφέρον από κάθε πλευρά και άποψη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος είχε στείλει εξώδικο τον Ιούλιο, με το οποίο ζητούσε να πληρωθεί τους μισθούς που του χρωστούσε η Διοίκηση της ΔΗΡΑΠ.
 Εκείνη την περίοδο, οι ηχολήπτες έκαναν επίσχεση εργασίας και το Κ1  υπολειτουργούσε, ενώ κανείς δεν γνώριζε πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


Αν και ο δημοσιογράφος εργάζονταν κανονικά κι έδινε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η Πρόεδρος φαίνεται πως δεν μπόρεσε να του συγχωρέσει ποτέ...
...ότι διεκδίκησε τα δικαιώματά του και τα λεφτά του.
 Έτσι, δεν τον έβαζε στη λίστα με την οποία πληρώνονταν επιλεκτικά (!) οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου. Το χρώμα του χρήματος είδε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο (μιλάμε για 750 ευρώ) και το λογιστήριο δεν ήταν σε θέση να του πει ούτε πόσους μισθούς του οφείλουν ούτε ποιο μήνα τον πληρώνουν!
Όταν πήγε χθες να πληρωθεί, του είπαν πως "τα λεφτά είχαν τελειώσει" και του ζήτησαν να μπορεί να περάσει αργότερα, ενώ νωρίτερα είχαν πληρωθεί άλλοι δύο εργαζόμενοι.
Έτσι, αναγκάστηκε να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του.  Ούτε μπορεί να είναι τυχαίο ότι η εντολή για να κοπεί το ρεπορτάζ του από το δελτίο ειδήσεων, έγινε αμέσως μετά το τηλεφώνημα του επιθεωρητή στο λογιστήριο της ΔΗΡΑΠ.
 Είναι προφανές, λοιπόν, πως η απομάκρυνσή του έγινε για λόγους εκδίκησης και με τη λογική τύπου "αποφασίζουμε και διατάζουμε" λες και ο σταθμός είναι "τσιφλίκι" της διορισμένης Προέδρου.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να διώχνουν εργαζόμενο, επειδή ζητάει τα λεφτά του. Αν θέλουμε να λέμε πως λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί σ' αυτό το κράτος. Έκτος αν δεχτούμε πως ο δήμος Πειραιά και το Κ1 υπάγονται σ' άλλο καθεστώς και παραμένουν σε άλλες μαύρες εποχές της χώρας. . 

@  Τότε όμως δεν χρειάζεται να μιλάμε για εκλογές, αν ανεχθούμε το καθεστώς της Ευριπίδου...