Latest News

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

"Τι είναι αυτό που μας ενώνει..."

"Δεν είμαι συνέχεια κανενός" διατείνεται ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας, σε μια προσπάθεια να απαγκιστρωθεί προεκλογικά από τη δημαρχιακή θητεία του απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα, θέλοντας να περάσει στους δημότες, πως ουδεμία ευθύνη φέρει για όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο πρώτο λιμάνι της χώρας. 
Κι όμως, η αποστασιοποίηση Μίχα δεν είναι και τόσο...
...
εύκολη υπόθεση. 
Αν γυρίσουμε πίσω το χρόνο, συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου 2009, όπου Μίχας -Φασούλας πραγματοποίησαν συνάντηση στο γραφείο του νομάρχη, συνυπογράφοντας 9 + 1 κοινές δράσεις νομαρχίας-δήμου για την ανάπτυξη του Πειραιά. 
Μάλιστα, οι δύο άνδρες, χαρακτήρισαν με δηλώσεις τους "στρατηγική τη συνεργασία νομαρχίας- δήμου" με κοινή τη διαπίστωση ότι το κείμενο συνεργασίας που υπέγραψαν καταγράφει τα υφιστάμενα προβλήματα του Πειραιά. 
Στην κατεύθυνση αυτή, νομαρχία και δήμος αποφάσισαν ν' ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους, με το νομάρχη Πειραιά να δηλώνει: "νομαρχία και δήμος είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα και να αγκαλιάσουμε τις νέες προκλήσεις" και τον δήμαρχο Πειραιά να υπογραμμίζει πως "στον Πειραιά οι δύο φορείς της Αυτοδιοίκησης, έχουν πολλά κοινά σημεία, κοινά χαρακτηριστικά και κοινές διεκδικήσεις".
Προς τι λοιπόν οι διαχωριστικές γραμμές Μίχα-Φασούλα; 
Εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ανάμεσα στα έργα που συνυπέγραψαν προς δρομολόγηση, είναι και τα οικόπεδα της πρώην Χρωπεί, για τα οποία ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας κατήγγειλε ότι στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα, με τον Γιάννη Μίχα να του ζητά δημοσίως ονόματα και διευθύνσεις.
Όσο για το μνημόνιο συνεργασίας; Έμειναν οι...υπογραφές και τα χαμόγελα αισιοδοξίας στις αναμνηστικές φωτό της συνεργασίας Μίχα- Φασούλα, όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε από την συνάντηση τους για την υπογραφή των κοινών δράσεων τους!