Latest News

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Οι έξι μονομάχοι του ντιμπέιτ...


Ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε πολύ να κρύψει τη νευρικότητά του από την επερχόμενη ήττα, αλλά το μόνο που κατάφερε, ήταν να την κάνει να φαίνεται πιο έντονα στην οθόνη. Είναι μάλλον ο μεγάλος χαμένος, αφού προσδοκούσε να κερδίσει πόντους τουλάχιστον επικοινωνιακά για να καλύψει τη ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ.Παπανδρέου ήταν σαφώς καλύτερος από προηγούμενες "τηλεμαχίες" και φάνηκε ότι έχει αρχίσει ν' αποκτά τον αέρα του νικητή, φροντίζοντας παράλληλα να μη δείχνει έπαρση. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, διατηρώντας τη διαφορά ασφαλείας από τη ΝΔ.
Η Αλ. Παπαρήγα ήταν "μια από τα ίδια" με ξύλινη γλώσσα και γνωστές χιλιοειπωμένες απόψεις, που θα μπορούσε κάποιο μέλος του κόμματος να προβλέψει ποια θα ήταν η επόμενη ατάκα της. Αυτό είναι ίσως αρκετό για το ΚΚΕ, αλλά δεν είναι καθόλου ελκυστικό για τους υπόλοιπους ψηφοφόρους. Δεν έχασε, αλλά και δεν κέρδισε.
Ο Αλ.Τσίπρας φαινόταν ότι ήταν ολίγον τρακαρισμένος στο πρώτο του ντιμπειτ, αλλά έδειχνε να είναι και η πιο φρέσκια παρουσία στο πανελ, χωρίς ωστόσο να έχει την πολιτική βαρύτητα του Αλαβάνου.
Με την παρουσία του μπορεί να κέρδιζε ψήφους στους ανένταχτους νέους, οι οποίοι, όμως νομίζουμε ότι δεν θα "δολοφόνησαν" απόψε το βράδυ τους μπροστά στην τηλεόραση.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσπάθησε να αξιοποιήσει το μεγάλο επικοινωνιακό του ατού, αλλά δεν του βγήκε, γιατί έχει γίνει προβλέψιμος, ενώ ατύχησε στις ατάκες του, που ετοιμάζει πάντα με ιδιαίτερη προσοχή.
Δεν έχασε, αλλά και δεν κέρδισε τις εντυπώσεις.
Ο Ν.Χρυσόγελος ήταν το απολύτως νέο πρόσωπο, συμπαθής, χωρίς να είναι τίποτα το ιδιαίτερο πολιτικά, αλλά σαφώς καλύτερη περίπτωση από τον απίστευτο ευρωβουλευτή των Οικολόγων Τρεμόπουλο. Με την παρουσία του μπορεί να τσιμπήσει λίγους ψήφους από τα άκυρα λευκά.

Κι όλα αυτά, με φόντο ένα άθλιο κιτς σκηνικό που θύμιζε περισσότερο ...δικαστικές φυλακές, παρά ντεκόρ τηλεμαχίας πολιτικών αρχηγών!
σ.σ. Δεν σχολιάζουμε τους δημοσιογράφους, γιατί δεν πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει κανένα άλλο πέρα από τους ίδιους, τους συγγενείς, τους φίλους και συναδέλφους τους.