Latest News

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν η οικολογία συναντά την γραφικότητα...


Λένε ότι όλοι έχουμε 15 λεπτά δημοσιότητας. Κάποιοι είναι περισσότερο τυχεροί και έχουν λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά, δυστυχώς, δεν ξέρουν τι να τον κάνουν ή αλλιώς καβαλάνε το καλάμι.
Χαρακτηριστική περίπτωση ο επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος εμφανίστηκε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και κατηγόρησε τον Πειραιά για ανύπαρκτη περιβαλλοντολογική πολιτική, επειδή, λέει, δεν έχει τοποθετήσει μπλε κάδους ανακύκλωσης.











Ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας έγινε έξαλλος από τις ανακρίβειες του Χρυσόγελου που δυσφήμησε την πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Μάλιστα, κάλεσε τον Χρυσόγελο με την "παρέα" του στο δημαρχείο, προκειμένου να τους ενημερώσει από πρώτο χέρι για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στον Πειραιά.
Η συνάντηση, όπως μάθαμε, έγινε μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο γραφείο του δημάρχου, αφού ο επικεφαλής των Οικολόγων εμφανίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτός ξέρει πως μπορεί να σώσει τον...πλανήτη!
Μάλλον, όμως, δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει που σταματάνε τα όρια του ακτιβισμού της οικολογίας και που αρχίζουν τα όρια της γραφικότητας και της γελοιότητας.