Latest News

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Γέμισε ο τόπος από υποψήφιους...Μαυρογιαλούρους!


Ειδικού συνεργάτη,
Αν αναλογιστούμε σοβαρά και με πολιτικά «νηφάλια σκέψη» τις επιλογές των κομμάτων στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Α΄ και Β΄ Πειραιά θα βγάλουμε αβασάνιστα δυο συμπεράσματα: Πρώτον ότι οι κομματικοί φορείς μας δουλεύουν ψιλό γαζί με τις χαμηλού επιπέδου επιλογές τους και δεύτερον ότι στον δικό τους ξεχωριστό πολιτικό «μικρόκοσμο» ο Πειραιάς αποτελεί «δεύτερης κατηγορίας» περιφέρεια, οπότε βάδισαν την περπατημένη και φρόντισαν να κλείσουν όπως όπως τα ψηφοδέλτια για να εκλεγούν οι «κλασσικοί εικονογραφημένοι» υποψήφιοι.
Γιατί καλή η «πλακίτσα», αλλά μη μου πείτε ότι η Δάφνη Μπόκοτα θα «σώσει» τον Πειραιά, ή η Έλλη Ντεντιδάκη θα απαιτήσει την επίλυση του θέματος της ΧΡΩΠΕΙ π.χ. Ούτε βέβαια ο Δημήτρης Κατσικάρης και ο Γιώργος Μπενέτος που ζουν και αναπνέουν πέριξ της πλατείας Κοραή, πρόκειται να φέρουν το νέο, το διεκδικητικό, που είναι ασφαλώς ζητούμενο και «βάση» επιχειρηματολογίας για τις παραπάνω υποψηφιότητες.
Τι να πει κανείς και για τις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Πειραιά; Από τη μία έχουμε υποψήφιο που με πάθος διεκδικεί την εκλογή του, ο οποίος έχει μηνυθεί για άγριο ξυλοδαρμό και από την άλλη τον πρόσφατα καταδικασθέντα Βασίλη Μιχαλολιάκο, που το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως προέβη σε οικονομικούς παραλογισμούς στη Βουλγαρία και όχι μόνο.
Το «ανέκδοτο» βέβαια συνεχίζεται με …πάθος και στη Β΄ Πειραιά. Το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Λιντζέρη- Νιώτη- Διαμαντίδη. Αλήθεια, γιατί οι πολίτες της Β΄ Πειραιά πρέπει να εκπροσωπούνται ξανά από το τρίπτυχο του «τίποτα»; Γιατί ενώ ψιθυριζόταν ότι θα κατέβει στη Β΄ Πειραιά ένα δυνατό και αξιόλογο όνομα που θα ανατρέψει τη ζοφερή εκπροσώπηση της στο Κοινοβούλιο, θα υποστούμε εκ νέου το «ξαναζεσταμένο» και «άνοστο» φαγητό των τριών βουλευτών; Γιατί μη μου πείτε ότι θα εκλεγεί ο Ξυλούρης ή ο Χρήστου
Όσο για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, τα σχόλια είναι ελάχιστα… Είναι δυνατόν να υπάρχει νοήμων πολίτης που θα σταυρώσει τον Δρακούλη; ή την Τζένη Μπαρμπαγιάννη; Αξιοπρεπή παρουσία θα έχει ο Κουράκος, ο οποίος θα επιχειρήσει να μπει σφήνα μεταξύ Νεράντζη και Τραγάκη.
Μεγαλοπρεπής, λοιπόν, απαξίωση της Α΄ και Β΄ Πειραιά, που δυστυχώς η ανατροπή, η ανανέωση και το καινούριο που τα δυο μεγάλα κόμματα ευαγγελίζονται, αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός…
Άσε, που γέμισε ο τόπος από υποψήφιους...Μαυρογιαλούρους!