Latest News

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Μια από τα ίδια στα "γαλαζια" ψηφοδέλτια...


Χωρίς εκπλήξεις, αλλά και ...ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο μεγάλο λιμάνι. Εκτός από τις κλασικές και σταθερές υποψηφιότητες του κυβερνώντος κόμματος στην Α΄ και Β΄ Πειραιά (Μιχαλολιάκος, Μελάς, Νεράντζης, Τραγάκης), αυτό που προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, είναι η παρουσία ονομάτων, που χαρακτηρίζονται ως «υποψηφιότητες- πυροτέχνημα» κυρίως στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια.
Μάλιστα, υπάρχουν υποψήφιοι που προκαλεί έκπληξη η ένταξη τους στις «γαλάζιες» λίστες και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν καλά γνωρίζοντες, οι υποψηφιότητες αυτές είναι επιλογές συνυποψήφιων βουλευτών ώστε να έρθει σε… εκλογική ισορροπία η σταυροδοσία του ονόματος τους.
Σε ό,τι αφορά στην Α΄ Πειραιά, η Ν.Δ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει τα δοκιμασμένα- εκλεγμένα στελέχη της, ενώ η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βουτσινά και της δημοσιογράφου-εκδότριας Μαρίας Τσέγκα, αποφασίστηκαν απλά για να «κλείσει» το ψηφοδέλτιο.
Το φαινόμενο αυτό βέβαια, είναι σαφώς πιο έντονο στην Β΄ Πειραιά. Και να σκεφτεί κανείς πως στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, υποψήφιος στην Β΄ Πειραιά ήταν ο τωρινός πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Κοινώς, μια από τα ίδια στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια κάτω στο λιμάνι.