Latest News

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

"Κανάλι ένα" 24ωρο λουκέτο με πολλές απορίες

Ερωτηματικά προκαλεί η αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά "Κανάλι Ένα".
Ο λόγος ; Oι τεχνικοί δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα ενός μήνα. Η ΕΤΕΡ γνωστοποίησε επισήμως την απεργιακή κινητοποίηση σήμερα το πρωί, ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο, να είχαν ειδοποιήσει εγγράφως τη διοίκηση του ραδιοφώνου 48 ώρες πριν από το λουκέτο της Παρασκευής,όπου σταθμός θα παίζει μόνο καλό ελληνικό τραγούδι.
Απορίας άξιον είναι, όμως, γιατί οι συνδικαλιστές μπήκαν στη διαδικασία αυτής της ακραίας μορφής διεκδίκησης, χωρίς καν να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου με τη διοίκηση του σταθμού.
Εύλογη είναι, επίσης, η απορία γιατί αποφάσισαν να κλείσουν το σταθμό στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου τη στιγμή που το «Κανάλι Ένα» έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στον ενημερωτικό τομέα. Παράλληλα, είναι εμφανής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, προκειμένου να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι.

Εν κατακλείδι, η φίμωση της φωνής του "Καναλιού Ένα" στρέφεται κυρίως κατά των ίδιων των εργαζομένων, που τον τελευταίο καιρό έχουν καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες, ώστε ν' αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά.