Latest News

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ποιος είναι ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στον Πειραιά: Παραδόθηκε ο δράστης του εγκλήματος στην Τρούμπα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τη Νίκη Μάνη
Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 20χρονου Ηλία, ο οποίος φέρεται να σκότωσε για...
ασήμαντη αφορμή, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς έξω από νυχτερινό κέντρο, επί της οδού Κολοκοτρώνη 115, στον Πειραιά.
Ο 20χρονος Ηλίας από τη Νίκαια είναι το θύμα του εγκλήματος στην Τρούμπα 


Το θύμα ταυτοποιήθηκε σήμερα και είναι ένας 20χρονος Ελληνας, διανομέας στο επάγγελμα που διέμενε στη Νίκαια.
 Ο δράστης, ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών, είναι 30 ετών, πατέρας δύο παιδιών.
Ο δράστης  είναι γνωστός στην πιάτσα του Πειραιά και «δραστηριοποιείται» στη διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης, με πλούσιο ποινικό μητρώο, καθώς είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές για θέματα ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια, αντίσταση στις αρχές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Ωστόσο, απορία προκαλεί το γεγονός ότι, παρότι ο εν λόγω νεαρός είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν αρκετές φορές, εντούτοις δεν είχε προφυλακιστεί.
Πρόκειται για τακτικό θαμώνα του συγκεκριμένου μαγαζιού, ο οποίος ήρθε στα χέρια με το θύμα, για τα μάτια μιας νεαρής κοπέλας. Τα στοιχεία του, υποχρεώθηκαν οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού να τα δώσουν στην Αστυνομία και από εκεί και πέρα ήταν θέμα ωρών ο εντοπισμός του δράστη και η παράδοσή του στις Αρχές. Ο 30χρονος δράστης θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Πειραιά.
Τι υποστήριξε ο δράστης στους αστυνομικούς
Πάντοτε κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης -κατά την πρώτη επαφή του με τους αστυνομικούς- δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και υποστήριξε ότι επρόκειτο «για κακιά στιγμή» και ότι ο θυμός του ήταν δικαιολογημένος «γιατί τον προκάλεσε και τον χτύπησε άσχημα το θύμα».
Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί είχε το όπλο μαζί του, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «το είχε πάρει στην τσέπη του για να ρίξει στον αέρα, για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά!» 
O 30χρονος στην κατάθεση του επιβεβαιώνει ότι το φονικό έγινε για ασήμαντη αφορμή. Όπως είπε, ήταν στο κλαμπ με την παρέα του και βγήκε να καπνίσει ένα τσιγάρο, την ώρα που το θύμα περίμενε στην είσοδο με μια κοπέλα και ένα ακόμα ζευγάρι να μπουν.
Οι δύο άνδρες, με αφορμή ένα σπρώξιμο, αντάλλαξαν αρχικά κουβέντες, αλλά γρήγορα ήρθαν στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καβγά ο 30χρονος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον 20χρονο δύο φορές με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος.
Ο δράστης ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε τον 20χρονο επειδή αυτός τον χτύπησε, (φέρει μώλωπες στο πρόσωπο) και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Για το όπλο, που ακόμα δεν έχει βρεθεί, λέει ότι το πέταξε κάπου που δεν θυμάται.Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τόσο ο δράστης όσο και το θύμα, πριν το επεισόδιο είχαν καταναλώσει αλκοόλ.
«Θύμα και δράστης δεν γνωρίζονταν»
Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η δολοφονία, αναφέρθηκε φίλος του δράστη. Ο άνδρας ανέφερε πως το θύμα επιτέθηκε στον δράστη επειδή τον πέρασε για κάποιον άλλο, για τον νεαρό δηλαδή που πριν μερικές εβδομάδες είχε θεαθεί μαζί με την κοπέλα του.
«Είναι όλα ψέματα. Ο δράστης με το θύμα δεν γνωρίζονταν, ποτέ δεν τον είχε δει…
Θα λάμψει η αλήθεια. κρίμα στο παλικάρι, συλλυπητήρια στην οικογένεια. Θύμα και δράστης δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον ποτέ.
Το θύμα δεν είχε ξανάρθει στο μαγαζί, δεν τον ήξερε κανείς. Ο δράστης ερχόταν, διασκέδαζε σ’ αυτό το μαγαζί, με τη γυναίκα του. Βγήκε έξω, μάλωνε το θύμα με την κοπέλα του και ο δράστης έκανε τσιγάρο έξω.
Το προ-προηγούμενο Σάββατο η κοπέλα του θύματος χόρευε προκλητικά με τον αδερφό του μέσα, επειδή είναι δίδυμοι και μοιάζουν στο πρόσωπο, το παιδί ο δράστης καθόταν απέξω και τον πέρασε για τον αδερφό του.
Τον τσακώνει από τον γιακά και του λέει «μάγκας είσαι» και του δίνει μια κουτουλιά». διευκρινίζοντας ότι το θύμα επιτέθηκε στον δράστη γιατί νόμιζε ότι είναι κάποιος άλλος».
Αποκάλυψε και ερωτηθείς για το όπλο με το οποίο ο φίλος του τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο άντρα, είπε πως το είχε για να ρίξει βολές την Πρωτοχρονιά.
Μάλιστα τόνισε ότι ο δράστης: «θα παραδοθεί σε λίγη ώρα μόνος του» Κάτι που έγινε μετά απο διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς και την οικογένειά του. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του από τον Άγιο Δομίνικο.
«Με έσπρωξε για να μην χτυπήσει εμένα η σφαίρα» – Συγκλονίζει η φίλη του 21χρονου που δολοφονήθηκε στον Πειραιά
« Η σφαίρα ερχόταν σε εμένα, αλλά ο Ηλίας με έσπρωξε και χτύπησε εκείνον» αναφέρει η κοπέλα που είναι από τη Βενεζουέλα, διευκρινίζοντας πως δεν είχαν σχέσεις με τον δράστη και την παρέα του, ωστόσο τους γνώριζε εξ όψεως καθώς τους είχε δει να κινούνται στην Περιοχή του Πειραιά.
Νωρίτερα, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ έφτασαν ο αδελφός και η σύντροφος του θύματος για να καταθέσουν.
«Eίδα έναν αιμόφυρτο άνδρα που βρισκόταν μπροστά στο νυχτερινό μαγαζί. Στο σημείο είχε πάρα πολύ κόσμο. Μαζί του ήταν μία κοπέλα, ξυπόλητη. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και μετά έφτασαν αρκετά περιπολικά και απέκλεισαν το σημείο».
Mε αυτά τα λόγια περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας όλα όσα είδε μπροστά του τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην οδό Κολοκοτρώνη στον Πειραιά, όπου δολοφονήθηκε ένας 20χρονος άνδρας.
Αφορμή ήταν ένα ... σπρώξιμο!
Ο 20χρονος είχε επισκεφτεί το κλαμπ με την παρέα του για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά. Όταν πήγε να μπει στο νυχτερινό μαγαζί ο 20χρονος σκούντησε έναν άλλο θαμώνα, ο οποίος στράφηκε εναντίον του αρχικά λεκτικά. Αυτόπτες μάρτυρες, άκουσαν τον δράστη να λέει στο θύμα «τι κοιτάς ρε, γιατί με έσπρωξες; ». Στη συνέχεια, σημειώθηκε συμπλοκή πάνω στην οποία ο δράστης, που παραμένει άφαντος, πυροβόλησε εξ επαφής το θύμα στο στήθος. 
«Οι δύο άντρες μάλωσαν, φαίνεται ότι είχαν πιει αρκετά. Ακούστηκαν κάποιοι πυροβολισμοί, φώναζε μία κοπέλα « τρέξτε, δεν αναπνέει», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας ενώ δεύτερος μάρτυρας τόνισε ότι «φώναζαν τον φάγανε, τον σκοτώσανε».
«Είδα έναν αιμόφυρτο άνδρα που βρισκόταν μπροστά στο νυχτερινό μαγαζί. Στο σημείο είχε πάρα πολύ κόσμο. Μαζί του ήταν μία κοπέλα, ξυπόλητη. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και μετά έφτασαν αρκετά περιπολικά και απέκλεισαν το σημείο», λέει αυτόπτης μάρτυρας και προσθέτει: «Η κοπέλα φώναζε βοήθεια, τα είχε «χαμένα» και έλεγε τον σκότωσαν. Δεν είδα που ήταν χτυπημένος», δηλώνει άλλος μάρτυρας.
Οι διωκτικές αρχές συλλέγουν μαρτυρίες από τους θαμώνες του μαγαζιού προκειμένου να εξακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία του άτυχου νέου. Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα στο Τζάνειο νοσοκομείο, όμως λίγη ώρα μετά κατέληξε.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ